Devremülk Sözleşmeleri Hakkında

 Anasayfa > Haberler > Devremülk Sözleşmeleri Hakkında

17 Mart 2021

Devremülk Sözleşmeleri Hakkında

Devremülk Sözleşmeleri Gelen taleplerden ve görüşmelerimden anladığım kadarıyla, insanlar çoğu devremülk sözleşmelerini psikolojik baskı altında imzaladıklarını söylemektedirler. Ne derece doğrudur bilinmez fakat satış stratijeleri gereği bir çok satış işlemi psikolojik etkenler sayesinde gerçekleştirilmektedir. Satış eğitimi alan kişiler de zaten bu işin ehlidirler ve insanları çok çabuk etkilemeyi başarmaktadırlar.

Bu yöntem etik midir değilmidir tartışılır fakat satışın kuralı budur. Her satışta psikolojik bir etki vardır insan üzerinde ve insanlar alacağı hizmet yada ürünün kendine tam anlamıyla yarayıp yaramadığını düşünmeden alım yapabilmektedirler. Kanunlarımız Tüketicileri bu yönden korumaktadır ve belirli sürelerde ve şartlarda tüketicilere cayma hakkı tanımaktadır.

Devremülk Sözleşmesi Cayma Hakkı Devre Mülk ve Devre Tatil sözleşmelerinde de cayma hakkı mevcuttur fakat insanlar bu hakkı nasıl kullanacaklarını bilmediklerinden bu haklarını kullanamamaktadırlar. Satışı yapan firmaya bu haklarını kullanmak istedikleri söylediklerinde sürekli oyalanmakta ve yardımcı olunmamaktadır. Tüketiciler genelde telefonla yada mektupla bu taleplerini bildirseler de bu geçerli bir cayma değildir. Ya da cayma hakkını yanlış bir şekilde bildirerek ileride kendilerinini cezai şart ödeme yükümlülüğüne sokarak yanlış işlemler yapmaktadırlar.

Cayma hakkını yanlış bir şekilde ifade ederek bildirim yapan tüketicin yargılama aşamasında bu yanlış bildirimi kendi aleyhine dönmektedir. İnternette bu konuda bir çok dilekçeler ve bildirimler olsa da çoğu hukuki dayanaklardan yoksundur ve tüketicileri yanlış yönlendirmektedir. Cayma hakkını kullanmak isteyen tüketici süre içerisinde muhakkak bir hukukçuya danışmalıdır. Aslında yapılan sözleşmeler incelendiğinde çoğunun kanuna uygun bir biçimde yapılmadığı görülmektedir ve aslında cayma süresi geçse bile sözleşme geçersiz kılınarak verilen bedeller ve senetler geri alınabilmektedir.

Profesyonel ve Güvenilir Firmalar ise Tüketicilerin bu taleplerini hemen karşılayıp gerekli işlemleri yapmakta ve tüketicileri mağdur etmemektedir. Alınan bedeller ve senetler de tüketicilere iade edilmektedir. Bu tür sözleşmeler yapılırken firma hakkında gerekli araştırmalar yapılmalı ve sözleşme sonrası da alınacak hizmet düşünülmelidir.

Malesef bu işi para uğruna yapan bir çok firmanın içinden hakkıyla ve gerçekten hizmet için yapanını bulmak da zor. Onun içindir ki en iyisi müşteri memnuniyetine önem veren ve referans alabildiğiniz ve sözünde duran firmalardır. Böyle bir durumda mağdur olmamak için muhakkak bir hukukçuya danışması gerekmektedir…

Eğer böyle bir sözleşme yapmış ve cayma hakkınızı kullanmak istiyorsanız bir avukata danışarak işlemleriniz takip etmeniz yararınıza olacaktır. Bu konularda görevli mahkeme daha önceleri Asliye Hukuk Mahkemeleri iken son düzenlemeler ile Tüketici Mahkemeleri bu görevi üstlenmiştir.